Masturbacija

Izvor: eKlinika.rs, 04.Feb.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masturbacija

Sigurno ste svi čuli za priče kojima su stari plašili naše stare, a oni sada pokušavaju taj strah da prenesu na nas – od mnogo drkanja ćeš oslepeti, suši ti se kičma, ostaćeš sterilan, izrašće ti dlake po dlanovima… Šta je od ovoga istina, a šta mit otkrivamo u tekstu koji sledi.
Kako su istraživanja vremenom pokazala u upozorenjima koja smo gore naveli nema mnogo istine. Cilj im je da nas zaplaše, a kako su ta ista istraživanja pokazala povremena masturbacija je >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << dobra kao lek za stres, nesanicu i glavobolju. Ipak, sve što prelazi ovu odrednicu POVREMENO mora imati neke loše efekte.
Kao prvo, suviše masturbacije može dovesti do smanjenja plodnosti jer je logično da se kvalitet sperme i spermatozoida smanjuje što se češće samozadovoljavate. Ovo za kičmu, dlanove i slepilo nije dokazano, međutim, mogao bi se javiti problem individualnog orgazma. O čemu se radi? Ako se prečesto zadovoljavate sami postoji mogućnost da naviknete penis na vašu ruku, odnosno da ga istrenirate na vaš dodir. Za dostizanje orgazma kada je u tuđim rukama, u tom slučaju trebaće vam mnogo više vremena, što nije loše, ali jeste ako se uzme u obzir mogućnost da orgazam na taj način i ne dočekate.
Takođe se može javiti problem sa erekcijom, odnosno nemogućnošću postizanja iste. Može doći i do povreda penisa i glavića, jer je koža penisa osetljiva što se ne može baš reći i za često žuljevite muške ruke..
Sve u svemu, nekih ozbiljnijih fizičkih problema nećete imati zbog masturbacije. Polje na kom je masturbacija izuzetno opasna je psiha, a sada ćemo se pozabaviti negativnim efektima masturbacije na nju.
Osećaj srama, krivice ili teskobe uzrokovan moralnim, religioznim i etičkim pitanjima samo su jedna strana koja se može javiti zbog masturbacije. Ovaj problem može otići toliko daleko da izazove psihosomatske poremećaje, glavobolju, bolove u leđima..
Ovo se sa naučne strane opravdava činjenicom da previše masturbacije dovodi do prevelikog lučenja hormona seksa i preterane aktivnosti neurotransmitera što dalje vodi ka mogućem bolu u predelu krsta, testisa, slabljenju vida, pa čak i gubljenju kose. Da razjasnimo, ovakvi slučajevi vezuju se za one koji pate od problema kompulsivne masturbacije, odnosno masturbiranja u proseku i do šest puta u toku dana. Da bi se spermatozoidi obnovili potrebno je dva dana, tako da je to i neka razumna mera igranja sa vašim “malim”.
Za kraj, povremena masturbacija je dobra ako je povremena, ali ako postane više od toga postaje zamena za regularne seksualne odnose koji podrazumevaju normalan seksualni, ali i emotivni život. Dakle, u dvoje, troje.. ko šta voli. Život hroničnog masturbatora je prilično tužan solo život, a u takvim situacijama psiha je osuđena na propast. Razmislite o tome kada sledeći put budete stavili ruku u gaće…
Izvor: zena.blic.rs

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.