Maska za lice može da zameni hemijski piling. Imamo recept za vas!

Izvor: eKlinika.rs, 23.Okt.2020, 18:59

Maska za lice može da zameni hemijski piling. Imamo recept za vas!

Zeleni čaj, glina i propanten za čiste pore Foto: Shutterstock

Smetaju vam bubuljice, mitiseri, pore? Vidite da vam je lice izmučeno, ne samo aknama, već i raznim terapijskim protokolima? Nervirate se jer sedite zatvoreni u kući, a imate vremena da se iznova i iznova analizirate. Sada kada nije sasvim bezbedno da idemo na hemijski piling ili laser, mezoterapiju ili kozmetički tretman, pravi je momenat da otkrijemo šta možemo da uradimo sami za sebe.
Masna koža je zahtevna Masna, >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << a naročito aknozna koža vrlo je specifična i iz tog razloga moramo više pažnje da obratimo na sastojke maske. Priroda nam, na svu sreću, nudi razna rešenja. Na nama je da ih otkrijemo i iskoristimo. Sve što vam je potrebno za masku namenjenu masnoj i aknoznoj koži su zeleni čaj, glina i propanten. Maska je jednostavna i laka za pravljenje, a rezultati su odlični. Sve sastojke možete kupiti u apotekama ili nekim drugim drogerijama.
Zeleni čaj je dobar saveznik kože  Zeleni čaj bogat je polifenolima koji imaju snažno antioksidativno dejstvo. Polifenoli deluju antimikrobno, smanjuju upalne procese i imaju antikancerogeno dejstvo. Regulišu produkciju sebuma i dobar su saveznik u lečenju akni. Štite kožu od UV zračenja, a samim tim i od pojave znakova starenja.
Glina je bogata mineralima  Glina je prirodni materijal i bogata je raznim mineralima. Cink je mineral koji jača imunitet i učestvuje u regeneraciji kože. Silicijum je važna komponenta naše kose, noktiju, a posebno ćelija kože. Maska koja sadrži glinu smanjuje upalne procese na koži i čisti naše pore tako što apsorbuje razne nečistoće. Kada je skinete i isperete, svi toksini odlaze sa njom.
Propanten u formi gela  Iako je koža masna na površini, ona često može da bude dehidrirana. Aknozna koža neretko je izmučena i ispucala nakon dugih terapijskih protokola. Jedno od prirodnijih, a odličnih rešenja može da bude propanten i to u formi gela, kako bismo sprečili da se masna koža kremom dodatno zamasti, pore zapuše i stanje kože pogorša.
Recept Potrebni sastojci:
– 2 kafene kašičice ohlađenog zelenog čaja
– 1 kafena kašičica praha gline
– pola kafene kašičice propantena
Priprema: Sve sastojke pomešajte i vaša maska je spremna za nanošenje. Masku na licu držite oko 20 minuta, nakon toga isperite mlakom vodom. Možete je nanositi jednom nedeljno. Video pripreme maske za lice namenjene masnoj i aknoznoj koži pogledajte klikom na link.








View this post on Instagram















Maska za lice koja reguliše produkciju sebuma, čisti pore i smanjuje upalne procese na koži. Sastojci: – 2 kafene kašičice ohlađenog zelenog čaja – 1 kafena kašičica praha gline – 1/2 kafene kašičice propantena Maska namenjena za masnu i aknoznu kožu lica. Ukoliko imate pitanja slobodno nam pišite. 🌸 Tekst o lekovitosti ove maske za lice možete pročitati na našem blogu. 👩🏻‍💻 daphneaesthetic.rs
A post shared by 💉 Daphne Aesthetic (@daphne_aesthetic) on Apr 9, 2020 at 7:56am PDT


 
Članak Maska za lice može da zameni hemijski piling. Imamo recept za vas! se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.