Izvor: eKlinika.rs, 20.Mar.2024, 18:00

Magnezijum – šta je glicin, koji oblik minerala pomaže u stanjima anksioznosti i jakog stresa?

Magnezijum je esencijalni mineral koji uglavnom unosimo u organizam ishranom. Mahunarke kao što su pasulj, grašak, sočivo, žitarice (zob, ječam, heljda), banane, tamna čokolada sa visokim sadržajem kakaa, neki su od najboljih i lako dostupnih izvora magnezijuma. Ovaj mineral kontroliše rad štitaste žlezde, šećer u krvi, ima bitnu ulogu u regulaciji insulina i glukoze, krvnog pritiska.
Šta je magnezijum glicinat? Magnezijum je ipak, osetljiv mineral, može se lako uništiti neodgovarajućom termičkom obradom, moguće je da ukoliko konzumiramo dosta industrijski obrađenih namirnica imamo manje ovog minerala. Magnezijum glicinat ili magnezijum bisglicinat oblik je magnezijuma, koji se ističe kao bolji kada je u pitanju...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.