Izvor: eKlinika.rs, 18.Mar.2024, 16:00

Luminalni tip B rak dojke prate povećani recidivi bolesti – kako se otkriva i leči

Luminalni tip B rak dojke je karcinom koji odlikuje postojanje estrogenskog i/ili progesteronskog receptora i varijabilni status HER2 (receptora humanog epidermalnog faktora rasta 2). Za razliku od luminalnog tipa A, ćelije tumora kod ovog raka dojke brže se dele i agresivnijeg su toka. Luminalni B rak dojke može da bude praćen rizikom od recidiva i lošijom prognozom. Kao i kod svakog oblika karcinoma najbolji rezultati su mogući ako se tumor otkrije na vreme. Pacijentkinje se leče operativnim zahvatom, hemioterapijom i hormonskom terapijom.
Luminalni tip B rak dojke otkriva se uglavnom u kasnijoj fazi bolesti Luminalni tip B rak dojke je jedan od molekularnih podtipova raka dojke, objašnjava onkolog dr Rohit Rao sa Mayo...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.