Lončar: Veći budžet Fonda za lečenje dece u inostranstvu

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Veći budžet Fonda za lečenje dece u inostranstvu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će država povećati budžet Fonda za lečenje dece u inostranstvu za 80 odsto, odnosno za 206 miliona dinara, kao i da je otvoren kol-centar putem koga se roditelji mogu informisati o njegovom funkcionisanju na telefon 0700 333 443.

Dodao je da je taj Fond dosad omogućio lečenje 138 dece u inostranstvu i da je preko njega poslato 266 uzoraka krvi na dijagnostiku, za analize koje nisu mogle da se urade u Srbiji.

Lončar >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je rekao da će država "maksimalno izdvajati" za nove aparate i tehniku, a najavio je u narednim mesecima otvaranje novog hirurškog bloka u Vranju, renoviranog porodilišta u Lazarevcu i bolnice u Aranđelovcu.

Govoreći o najavljenom povećanju plata za zdravstvene radnike, Lončar je naveo da je cilj takvih mera da oni prestanu da napuštaju zemlju, kao i da je povećanje rezultat uspešne fiskalne konsolidacije.

Dodao je da povećanje plata veće od najavljenog trenutno nije moguće i da će Ministarstvo zdravlja pokušavati da ih povećava svake godine, ali da će to zavisiti od uspešnosti Vlade i od toga koliko ekonomija Srbije bude rasla.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Lončar: Veći budžet Fonda za lečenje dece u inostranstvu

Izvor: Radio 021, 18.Nov.2018, 08:50

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će država povećati budžet Fonda za lečenje dece u inostranstvu za 80 odsto, odnosno za 206 miliona dinara, kao i da je otvoren kol-centar putem koga se roditelji mogu informisati o njegovom funkcionisanju na telefon 0700/333-443...Dodao je da je taj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.