Limunada kiselkasta čaša zdravlja

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jun.2012, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Limunada kiselkasta čaša zdravlja

Izvor: Novosti
Osim što je ukusan, limun je i vrlo zdrav. Bogat je vitaminom C, koji jača imunološki sistem i vrlo je važan u borbi protiv bora. Osim toga, limun sadrži i vitamin B, riboflavin i minerale poput kalcijuma, fosfora, magnezijuma, zatim proteine i ugljene hidrate. Limunada je dobra za želudac. Sok od limuna pomešan s toplom vodom pomaže da se oslobodite problema sa varenjem. Ukoliko redovno pijete sok od limuna, vaša creva ća se brže osloboditi štetnih sastojaka. Ispijanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << soka od limuna izlečićete zatvor i osloboditi se štucanja.


* Limun, prirodni antiseptik, može da izleči probleme vezane za vašu kožu. Limun je bogat vitaminom C koji podmlađuje kožu a licu daje blistavi sjaj. Limunada deluje kao lek protiv starenja i može da ukloni i bore i mitesere.
* Pomaže u oralnoj higijeni. Svež sok od limuna može da ublaži zubobolju, a masaža desni sokom od limuna da zaustavi krvarenje desni. Limunada, takođe, otklanja loš zadah i druge probleme vezane za desni.
* Leči infekcije i upale grla, jer limun ima antibakterijsko svojstvo.
* Dobra je za mršavljenje. Ako pijete limunadu s mlakom vodom i medom, sigurno ćete izgubiti nekoliko kilograma.
* Kontroliše visok pritisak. Limunada čini čuda za ljude koji imaju srčane probleme. Ona kontroliše visok krvni pritisak, vrtoglavicu, mučninu i smanjuje psihički stres i depresiju.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.