Izvor: eKlinika.rs, 16.Apr.2024, 17:02

Limun i limeta dnevno: Prirodni čuvari našeg zdravlja i vitalnosti

Bez obzira na to da li cedite sok u vodu ili u ukusno riblje jelo, limun i limeta obezbeđuju nam iste vitamine i minerale kao i drugo citrusno voće. Najbolje od svega je to što, za razliku od ostalog citrusnog voća, imaju manje šećera.
Vitamin C u limunu i limeti sprečava nastanak bora Limeta na 100 g sadrži 29 mg vitamina C, što je 35 odsto dnevnih potreba. U 100 g limuna ima 53 mg vitamina C, što je 64 odsto dnevnih potreba. Vitamin C, koji je takođe poznat kao askorbinska kiselina, naše telo ne može da stvori, pa moramo da ga unesemo hranom. On pomaže u stvaranju kolagena, koji našu kožu održava elastičnom i punom. Bez dovoljno kolagena, koža počinje da se bora....

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.