Izvor: eKlinika.rs, 21.Jul.2021, 13:04

Kukuruz smanjuje rizik od pojave hemoroida i raka debelog creva, a dobar je i za srce, oči, pritisak…

Mnogima je miris pečenog ili kuvanog kukuruza asocijacija na detinjstvo, a kukuruz u zrnu odavno se i kod nas korsti kao dodatak saltama i jelima, ili kao varivo, što nije uopšte loše. Jer, kukuruz je veoma zdrav, a naročito ako se konzumira celo zrno, što je i najčešći slučaj. Zato ovog leta ne propustite da što više jedete pečeni ili kuvani kukuruz u klipu! Ali, ne zaboravite ni kukuruzno brašno za hleb, za kačamak i palentu – to može da bude ukusan i zdrav doručak, ukoliko ga kombinujete sa mlečnim proizvodima, sa nižim sadržajem masti, kažu stručnjaci za zdravu ishranu.
Za zdrav krvotok i srce, za mršavljenje Zbog visokog sadržaja vlakana kukuruz je odličan za varenje. Takođe sadrži dragocene...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.