Izvor: eKlinika.rs, 05.Feb.2021, 19:01

Koraci za sjajno i mladoliko lice u poznim godinama

Iskusni dermatolozi će vam reći da ne postoji jedna čarobna krema koja će vam preko noći vratiti sjaj licu. Koža lica može biti posebno osetljiva usled izloženosti vremenskim prilikama, na nju utiče hormonalni status, ali i opšte zdravstveno stanje.
Ipak nije sve u proizvodima koje koristite, već i u njihovoj pravilnoj primeni. Nekada veoma skupe kreme i proizvodi za negu, nemaju efekta na vašu kožu, samo zato što ih ne koristite na pravi način. Preparati za negu kože >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << trebalo bi da se nanose pravilnim rasporedom i u odgovarajućim vremenskim intervalima. Sačekajte da koža upije jedan proizvod, pre nego što nanesete drugi. Uopšteno je pravilo da krenete od lakših sredstava kako bi imali lepo lice i u poznim godinama, piše Healthline.
Kada je u pitanju nega lica, morate da imate na umu, da je nekada potrebna dodatna nega zbog izloženosti veoma hladnom vazduhu ili jarkom suncu. Bitno je da pratite i promene na koži lica i birate proizvode za negu na osnovu vašeg tipa kože.
Voda Neki stručnjaci savetuju da ujutro lice čistite samo vodom, naročito ukoliko stavljate noćne kreme i druge proizvode za kožu posle šminke. Mnogi tvrde da im lice izgleda najlepše, kada se ujutru umiju samo običnom vodom.
Serum Prvi korak nege lica najbolje je početi serumom za lice. Serumi najbolje hrane kožu svim aktivnim sastojcima. Dozu prilagodite svojim potrebama. Uz pomoć seruma se mogu umanjiti bore, masna koža ili crvenilo lica. Formule seruma mogu biti različite, pa tako mogu sadržati peptide, salicilnu kiselinu, aloju i druge aktivne sastojke. Serum treba prvo primeniti, sačekati par minuta da prodre u lice, pa tek onda krenuti na sledeći korak. Valja naglasiti da serumi nisu obavezni za sve, nego samo za one koji hoće da izglačaju neku malu nepravilnost na koži lica, na primer izleče akne ili umanje bore.
Hidratacija Sledeći korak je vlaženje lica. Postoje razne kreme i ulja za ovu namenu, koja se biraju na osnovu godina, stanja lica, tipa kože lica. Imajte na umu da su nekom potrebni malo jači, a nekom slabiji proizvodi za hidriranje. Kada primenjujete ove kreme, možete da radite i malu masažu lica. Aktivni sastojci će tako dobro prodreti u kožu, a svom licu ćete obezbediti maksimalnu elastičnost.
Zaštita od suca Neki kozmetičari će vam savetovati da stalno primenjujete zaštitu od sunca, a ne samo kada idete na zimovanje ili n more. Ovo proizvodi su najbolji način zaštite kože od preranog starenja, neprijatnih pega ili fleka. Krema sa SPF faktorom se nanosi na samom kraju, posle seruma i hidratantne kreme.
Članak Koraci za sjajno i mladoliko lice u poznim godinama se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.