Izvor: eKlinika.rs, 06.Apr.2024, 11:30

Kolostrum – da li je prvo mleko čudotvoran lek za jačanje imuniteta

Kolostrum je prvo mleko sisara koje se prodaje i u vidu suplemenata, kao sredstvo koje može da ojača imuni sistem i zaštiti čoveka od bolesti. Veruje se da ovaj suplement ubrzava metabolizam, oporavak od respiratornih infekcija, jača zdravlje digestivnog trakta i imunitet. Većina stručnjaka uzdržano govori o navedenim svojstvima kolostruma.
Gradi pasivni imunitet Kolostrum je mleko bogato proteinima, mineralima, vitaminima, hranjivim materijama, koje su zaslužni za izgradnju dobrog pasivnog imuniteta sisara.
Kolostrum je prvo majčino mleko i najkorisniji izvor hranljivih i zaštitnih materija za ljudsku vrstu, naglašavaju stručnjaci. Kolostrum u obliku suplementa dobija se od prvog kravljeg mleka, često...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.