Kod zubara više nećemo primati anesteziju, ovo je još bolje

Izvor: B92, 16.Jun.2017, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod zubara više nećemo primati anesteziju, ovo je još bolje

Virtuelna realnost se u medicini još testira, ali prvi rezultati pokazuju da zaista pomaže pacijentima. Tim britanskih naučnika svoje pacijente je odveo na plažu kako bi im smanjio bol.

Pacijenti koji posećuju virtuelnu plažu dok su kod zubara gotovo da ne osećaju bol, tvrde britanski naučnici.

U studiji objavljenoj u magazinu Environment & Behaviour rezultati su pokazali da su pacijenti koji su boravili u virtuelnoj realnosti osećali manji stres i manji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bol.

“Naše istraživanje je pokazalo da ovakva upotreba tehnologije pomaže pacijentima. Upotreba virtuelne stvarnosti u medicini je u porastu, ali je potrebno više uzoraka kako bismo imali precizniji dokaz i kako bi se konačno popravilo iskustvo pacijenta“, rekla je autorka studije Karin Tanja Dijkstra.

Istraživači se nadaju da će ovakve metode uveliko olakšati i stručno usavršavanje praktikantima, tako da bi uspeh studije mogao da bude višestruk.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.