Ko pobeđuje u ratu polova? Žene!

Izvor: S media, 05.Mar.2011, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko pobeđuje u ratu polova? Žene!

Naučnici sa Univerziteta Emori, uvereni su da žene pobeđuju u ratu polova, a prema njihovim proračunima, jača polovina stanovništva naše planete u 21. veku nema baš ružičastu perspektivu.

Psiholozi predviđaju katastrofalani rast broja muškaraca koji pate od depresije, dok će za žene nastupiti zlatni vek.

Kako muškarci najveći značaj daju svojoj ulozi hranitelja i zaštitnika porodice, a mogućnost da se ostvari u toj funkciji pred uspešne žene je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << manja, što će izazvati porodične konflikte i mušku depresiju.

Od depresije pati deset odsto stanovništva starijeg od 40 godina, a dve trećine čine žene.

Naučnici razlog ovome nalaze u ekonomiji, i podsećaju da je od početka finansijsko - ekonomske krize u SAD, 75 odsto ukupnog otpuštanja sa posla pogodilo muškarce, a već do 2007. godine u 22 odsto porodica žene su bile osnovni hranitelji i zaradjivale su više od svojih muževa.

Osim modela u porodici, menja se i ekonomski model, pa iskonsko muški kvaliteti odlaze u prošlost, a američki psiholozi su uvereni da će se muškarci u ovakvoj, izmenjenoj, ekonomiji sudariti sa istim problemima na koje su nailazile žene u ranijem dobu.

Svi ovi faktori, uhvatiće muškarce u zamku porodičnog života, pa će njihovi poslovi biti da pripremaju hranu, gaje decu i vode domaćinstvo, a sve to zbog nemogućnosti da pronađu posao.

- Za muškarce je veoma važno da se osećaju kao hranitelji porodice - smatra ruski psiholog, Natalija Barskaja, koja ukazuje na nemogućnost brze promene ljudske psihe, koja je kod ljudi bazirana na biološkom nivou, a gubitak tog osećaja ne ide u prilog ni samim ženama, pošto gubitkom uloge glave porodice, gubi i druge muške kvalitete koje kod njega ceni suprotan pol.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.