Izvor: eKlinika.rs, 24.Mar.2024, 16:31

Kefir i pomorandža u domaćem napitku „čiste” creva i sprečavaju nadutost

Kefir je napitak od fermentisanog mleka i kao i druga hrana koja sadrži probiotike (dobre bakterije) i postbiotike (nusproizvode bakterija), kefir poboljšava zdravlje creva i pruža niz drugih zdravstvenih prednosti. Nutritivne prednosti kefira variraju u zavisnosti od vrste mleka koje sadrži i procesa fermentacije. Ali generalno, kefir je bolji od jogurta jer sadrži više sojeva probiotika i korisnog kvasca. Kefir takođe ima malo laktoze (mlečnog šećera), pa čak i ljudi sa intolerancijom na laktozu obično mogu da ga piju bez problema.
Zašto se kefir smatra superhranom? Kefir se smatra superhranom, jer je prepun vitamina, minerala i hranljivih materija, uključujući:
Kalcijum Magnezijum Belančevine Riboflavin...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.