Izvor: eKlinika.rs, 07.Apr.2024, 18:01

Kako tuga može uticati na naše zdravlje

Tuga je jedna od četiri ljudske emocije i nikako je ne treba poistovećivati sa depresijom. Ona se javlja kao reakcija na gubitak nekoga ili nečega dragocenog, voljenog i važnog čemu pridajemo poseban značaj. 
Tuga utiče na dobar san Tuga nas može sprečiti da redovno spavamo, što je potrebno našem umu i telu. Možemo da imamo problema da zaspimo ili ćemo se noću često buditi ili čak može da se desi da spavamo previše. Dobre navike spavanja mogu pomoći. Polako se opustite pre spavanja uz nešto mirno kao što je kupanje, knjiga ili vežbe disanja, i idite u krevet i budite se u isto vreme svakog dana.
Umor kao posledica tuge Emocionalni danak tuge može nam oduzeti energiju. Da bismo...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.