Izvor: eKlinika.rs, 15.Apr.2024, 19:02

Kako osećaj svrhe može da bude dobar za nas i naše zdravlje

Osećaj svrhe – i sposobnost da je prilagodimo u različitim fazama našeg života – ima pozitivan efekat na zdravlje i blagostanje, uključujući naše fizičko zdravlje i način na koji reagujemo na stres. Studije navode da čak može pomoći ljudima da žive duže. Svest o tome šta daje osećaj pravca i koraci koji se preduzimaju da bi se našli načini da se to održi (čak i kroz životne promene) među osobinama su koje stručnjaci za mentalno zdravlje koriste da definišu svrhu.
Kako psiholozi definišu svrhu – Svrha u životu jeste pronalaženje smisla i ciljeva za svoj život – kaže dr Stacey M. Schaefer, psiholog i istraživač u University of Wisconsin-Madison’s Center for Healthy Minds.
Ako...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.