Izvor: eKlinika.rs, 04.Apr.2024, 19:02

Kako nas mobinguju osobe koje imaju kompleks više vrednosti: I za njih ima „leka“

Kompleks više vrednosti je slojevita psihološka pojava koja se po simptomima ponekad može preplitati sa potpuno opozitnim, kompleksom niže vrednosti. Naime, u osnovi oba kompleksa je nedostatak samopouzdanja, lična neispunjenost i nezadovoljstvo, sa različitim okidačima.
Kompleks više vrednosti: Sebe uzdižu, druge unižavaju Ako se osvrnemo oko sebe nema mnogo šanse da nekoga sa ovim kompleksom ne „lociramo“. Ponekad je ovakve tipove ličnosti lako prepoznati, ali se ponekad ponašaju potpuno neočekivano u odnosu na obrazovanje, status, poziciju u društvu ili porodici, jer gledano sa strane nemaju neku očiglednu potrebu da sebe izdižu.
Na vrhu piramide je, dakle, slika persone koja je sveznajuća, svemoguća,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.