Izvor: eKlinika.rs, 12.Apr.2024, 17:02

Kako na kvalitet sna utiču životinjski, a kako biljni proteini

Studije koje istražuju uticaj ishrane na kvalitet sna nisu donele čvrste zaključke, ali sugerišu da bi zdrava ishrana, kao što je mediteranska, kod nekih ljudi mogla da poboljša san. Najnovija studija pokazala da biljni proteini mogu poboljšati kvalitet sna, dok životinjski proteini mogu imati suprotan efekat.
Kako da poboljšamo kvalitet sna Da bismo ostali zdravi, moramo da spavamo, a Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) za odrasle preporučuje najmanje 7 sati kvalitetnog sna tokom noći.
Tokom spavanja, krvni pritisak i broj otkucaja srca padaju, metabolizam se menja, hormoni su uravnoteženi, disanje je ređe i manje duboko, a učenje i pamćenje su poboljšani.
Neadekvatan san ili...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.