Kako da ugrejete ledena stopala?

Izvor: B92, 20.Dec.2016, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da ugrejete ledena stopala?

Hladni decembarski dani s vremena na vreme "koče" vaša stopala?

Prsti vam se grče, jer vam je cirkulacija ionako loša. Problem je u tome što ne postoji dovoljno mišića koji noge mogu da održavaju toplim, pa se za čas smrznu.

Da biste im bar malo olakšali, unosite u organizam namirnice koje utiču na ubrzavanje cirkulacije, kao što su riblje ulje i đumbir. Smanjite količinu kofeina, a povećajte dozu citrusa. Magnezijum je uvek dobro rešenje, pa možete da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga unosite putem svežih namirnica, kao što su banana i blitva, ili suplemenata.

Svako veče pre spavanja masirajte stopala uljem od ruzmarina, a svako drugo veče ih "potapajte" u lavor. U jedan sipajte toplu vodu, a u drugi hladnu, i onda naizmenično stavljajte noge u prvi, pa u drugi. Važno je da pazite da postupak uvek započinjete i završavate sa toplom vodom, jer samo tako postižete željeni efekat. Svaki deo ove "seanse" treba da traje tridesetak sekundi.

Izvor: Novosti.rs

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.