Kako da ugrejete stopala

Izvor: Radio 021, 19.Dec.2016, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da ugrejete stopala

Hladni decembarski dani s vremena na vreme "koče" vaša stopala?

Prsti vam se grče, jer vam je cirkulacija ionako loša.

Problem je što ne postoji dovoljno mišića koji noge mogu da održavaju toplim, pa se za čas smrznu. Da biste im bar malo olakšali, unosite u organizam namirnice koje utiču na ubrzavanje cirkulacije, kao što su riblje ulje i đumbir. Smanjite količinu kofeina, a povećajte dozu citrusa. Magnezijum je uvek dobro rešenje, pa možete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ga unosite putem svežih namirnica, kao što su banana i blitva, ili suplemenata.

Svako veče pre spavanja masirajte stopala uljem od ruzmarina, a svako drugo veče ih "potapajte" u lavor. U jedan sipajte toplu vodu, a u drugi hladnu, i onda naizmenično stavljajte noge u prvi, pa u drugi.

Važno je da pazite da postupak uvek započinjete i završavate sa toplom vodom, jer samo tako postižete željeni efekat. Svaki deo ove "seanse" treba da traje tridesetak sekundi.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.