Izvor: eKlinika.rs, 18.Mar.2024, 20:02

Kakav efekat ima vežbanje u tretmanu lečenja depresije

Vežbanje, uz psihoterapiju i antidepresive, može da se smatra osnovnim tretmanom za lečenje depresije, zaključak je autora nove studije.
Nova studija o lečenju depresije vežbanjem U studiji predstavljenoj u The BMJ, istraživači su izvestili da su hodanje, joga, džogiranje i trening snage najefikasnije vežbe, posebno ako su se izvodile intenzivno.
– Ovi oblici vežbanja, uz psihoterapiju i antidepresive, mogu se smatrati kao osnovni tretman za depresiju – napisali su autori studije.
Depresija je vodeći uzrok invaliditeta širom sveta, kažu autori. Ona smanjuje zadovoljstvo životom više od dugova, razvoda i dijabetesa. Takođe pogoršava bolesti kao što su bolesti...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.