Japanci traže hitnu dozvolu za upotrebu pilule protiv kovida: Značajno efikasna

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 22:04

Japanci traže hitnu dozvolu za upotrebu pilule protiv kovida: Značajno efikasna

Japanski premijer Fumio Kišida rekao je u ponedeljak da će vlada razmotriti davanje uslovnog, ranog odobrenja piluli za kovid, koju je razvila kompanija Shionogi & Co. Ltd.

Ako klinička ispitivanja potvrde sigurnost i efikasnost leka, "želeli bismo da to odmah razmotrimo", rekao je Kišida na sastanku parlamentarnog odbora koji je prenosila televizija.

Šionogi je zasebno izvestio da su novi rezultati tekućeg kliničkog ispitivanja leka, poznatog kao S-217622, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ​​pokazali "značajnu razliku" u antivirusnom efektu u poređenju sa placebom, kao i poboljšanje simptoma.

Izvršni direktor Isao Teširogi rekao je novinarima da bi kompanija mogla da se prijavi za rano odobrenje leka već sledeće nedelje i da je u stanju da isporuči milion doza do kraja marta.

List Mainichi je ranije objavio da Japan razmatra da dozvoli Šionogiju da prodaje antivirusne oralne tablete već ovog proleća nakon što je farmaceutskoj kompaniji dao specijalnu dozvolu da preskoči završnu fazu kliničkog ispitivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.