
Izvor: eKlinika.rs, 04.Jun.2025, 11:00
Jagode ne bi trebalo da jedu ljudi koji spadaju u jednu od ovih 5 kategorija
Jagode su bogate vitaminima, mineralima, vlaknima i jedinjenjima sa antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima. Smatraju se zdravim jagodičastim voćem, odnosno hranom, jer mogu da pomognu u prevenciji različitih stanja. Idealan su izvor vlakana, jer jedna porcija sadrži oko 3 grama vlakana, a preporučeni dnevni unos je 12 g. Bogate su vitaminom C i magnezijumom. Ipak, postoji nekoliko grupa ljudi koje ne bi smele da jedu jagode ili bi trebalo da ih konzumiraju s oprezom.
Postoje grupe ljudi koji jagode ne treba da jedu ili da ih pažljivo konzumiraju
Čak i jagode za koje se kaže da su „slatke kao med“ nisu zabranjene osoba koje imaju problem sa nivom šečera u krvi jer je dokazano da ovo voće ne škodi osobama...