Izračunajte koliko će vam tačno biti potrebno vremena da izgubite višak kilograma

Izvor: eKlinika.rs, 30.Jan.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izračunajte koliko će vam tačno biti potrebno vremena da izgubite višak kilograma

Januar je pravo vreme za male i velike promene. Jedna od njih je i mršavljenje.

Mršavljenje je proces u koji je potrebno uložiti puno truda, ali i odreći se nekih loših navika. Osim prilagođene i raznovrsne ishrane, važan faktor svakako je fizička aktivnost koja ubrzava metabolizam, troši nakupljene masnoće u telu i povećava mišićnu masu.
Ako ste odlučili da napraviti promenu i istopite višak kilograma, pravo je vreme da se pokrenete jer, kao i za sve ostalo, i za >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << to je potrebno vreme. Želite li da znate koliko će vam biti potrebno da dođete do željenog cilja? Izračunajte!
Kako deluje kalkulator mršavljenja?
Za zdravo mršavljenje, bez rigoroznih dijeta i velikog odricanja moraćete da budete mnogo strpljivi, ali i biti dosledni u svom planu.
1. U tablicu ubacite svoju trenutnu težinu, visinu i godine izražene u kilogramima i centimetrima.
2. U označeno polje upišite koliko bi želeli da smršate i kliknite na označeno mesto kalkulator kalorija.
3. Na ekranu će biti ispisan maksimalan broj kilograma koji možete skinuti kao i vreme koje je potrebno da izgubite upisanu željenu težinu.
Savetujte se sa lekarima bilo koje specijalnosti – 
Kada pokušavate da izgubite kilograme, izuzetno je važno da po svaku cenu sačuvate svoju mišićnu masu. Mišići su ključna stvar prilikom gubljenja neželjenih kilograma jer ubrzavaju metabolizam i sagorevaju kalorije tri puta brže nego masne ćelije.
Međutim, prilikom rigoroznih dijeta koje uključuju mali unos kalorija gubimo i do 50 odsto mišićne mase. Ipak, ukoliko svakodnevno jedete 70 odsto preporučene količine kalorija (devojke ne bi trebalo da unose manje od 1.200, a muškarci 1.800 kalorija) možete izbeći gubitak mišića. Preporučena količina kalorija odnosi se na količinu kalorija koje konzumiramo dneveno kako bismo održali trenutnu težinu.
Savetujte se sa lekarima bilo koje specijalnosti – 
Izvor: 24sata

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.