Hrvatska povlači iz apoteka još jedan lek: B92.net saznaje da li ga ima u Srbiji

Izvor: B92, 11.Jan.2024, 12:19

Hrvatska povlači iz apoteka još jedan lek: B92.net saznaje da li ga ima u Srbiji

Hrvatska agencija za lekove je povukla jedan lek iz prodaje.

Kompanija Viatris Hrvatska d. o. o., lokalni predstavnik odobrenja za stavljanje u promet leka Dimethyl fumarate Mylan, u saradnji s Agencijom za lekove i medicinske proizvode (HALMED) sprovodi obustavu stavljanja u promet predmetnog leka, navodi se na stranicama HALMED-a, prenose regionalni mediji.

S obzirom na vrlo ograničene količine predmetnog leka koje se nalaze u prometu, Agencija za lekove i medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvode je saglasna s obustavom stavljanja navedenog leka u promet.

Spomenuti lek se koristi u terapiji multiple skleroze.

Jelena Mitrašinović iz Agencije za lekove u Srbiji kaže da lek postoji u Srbiji, ali nije povučen.

"Taj lek nije povučen u Srbiji, međutim, važno je znati da to sigurno nije iz bezbednosnih razloga, već zbog drugog problema sa serijom lekova u Hrvatskoj, što ne znači da je ista serija i u Srbiji. Tako da lek je bezbedan i nije povučen", rekla je Mitrašinović.

Pročitajte i:

Hitno se povlače dva leka: Obavezno prijavite svaku nuspojavu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.