Izvor: eKlinika.rs, 17.Apr.2024, 16:46

Hemofilija je retka bolest koja zahteva organizovan sistem

Hemofilija je nasledna bolest i poremećaj procesa zgrušavanja krvi, usled čega telo nije u mogućnosti da stvara krvne ugruške, a kod pacijenata je izražena i sklonost ka krvarenju. U najtežim slučajevima hemofilija je bolest koja može da dovede do invaliditeta, pa i smrtnog ishoda. Hemofilija ja bolest koja se ne može izlečiti, ali može se veoma dobro kontrolisati profilaksom, terapijom koja podrazumeva redovnu upotrebu preparata koji sprečavaju krvarenja. Pacijentima u Srbiji biće, od sredine maja, dostupna dva nova leka sa produženim dejstvom, za hemofiliju A i B.
Inovativne terapije omogućavaju bolji kvalitet života Neodgovarajuća terapija pojačava mogućnost od unutrašnjih krvarenja zglobova, posebno kolena...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.