Izvor: eKlinika.rs, 22.Nov.2020, 11:08

GASTRITIS, GASOVI, BOLNO MOKRENJE? Pomoći će BOSILJAK!

U Evropu iz tropske Azije bosiljak su u 12. veku doneli monasi i od tada se smatra „svetom biljkom“ u mnogim kulturama. Raste kao žbun, čak i u kućnim uslovima, a u alternativnoj medicini ceni se zbog lekovitih svojstava koje sadrže listovi i semenke ove biljke.
Najbolji za bolesti organa za varenje U narodnoj medicini bosiljak se koristi za lečenje brojnih bolesti, a praksa je pokazala da je najdelotvorniji kao biljka za lečenje bolesti organa za varenje kao što je gastritis, pojave >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << gasova u crevima, protiv nadimanja, zatvora i drugih tegoba koje prate poremećaj varenja.
Jača želudac i vraća apetit Bosiljak je dobro sredstvo za jačanje želuca i poboljšanje apetita. A da bi u ovom slučaju delovao, preporučuje se da se uzima kao začin u jelu ilikao čaj koji se pije posle jela.
Leči bolesti mokraćnog kanala Poznat je i zbog svog diuretičnog svojstva. Bosiljak pomaže boljem izlučivanju mokraće zbog čega se preporučuje u lečenju bolesti organa za mokrenje kao što su zapaljenje bubrega i mokraćne bešike, otežano i bolno mokrenje. Ova biljka u narodnoj medicini pominje se i kao delotvorno sredstvo za urešivanje neredovone menstrucije, na primer.
Čaj od bosiljka Ovaj čaj koristi se za lečenje bolesti organa za varenje i mokrenje, pobiljšava apetit i povećava „mlečnost“ dojilja. Potrebno je:
1 kašičica sušenog bosiljka
1 šolja vode
Bosiljak prelijte ključalom vodom i ostavite da stoji poklopljen 15vminuta, a zatim se procedi. Pijte 2 do 3 šolje čaja dnevno i to u gutljajima. Ovaj čaj se ne zaslađuje.
Čaj protiv gasova Koristi se protiv grčeva i gasova u stomaku.
Potrebno je:
30 do 50g suvog bosiljka
litar vode
Prelijte suvi bosiljak ključalom vodom, poklopite i ostavite da stoji 20 minuta. Procedite. Pijte po šolju čaja samo posle glavnih obroka.
Članak GASTRITIS, GASOVI, BOLNO MOKRENJE? Pomoći će BOSILJAK! se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.