Izvor: eKlinika.rs, 15.Maj.2025, 15:02

Frižider može da postane inkubator bakterija, kako da sprečite kvarenje hrane i rizik od bolesti

Frižider može da se tretira kao „srce kuhinje“ ako se već ona smatra „srcem doma“ jer njegova funkcija je da očuva hranu svežom i bezbednom. U ovom rashladnom uređaju bezbedno skladištimo veći deo hrane, a kako tehnologija napreduje, frižideri postaju pametniji: mogu da prate zalihe, predlažu recepte, čak i prikazuju vesti.
Na kojoj temperaturi frižider treba da radi? Međutim, od svih njihovih karakteristika, temperatura ostaje najvažnija. Oslanjamo se na frižidere kao mesto gde bi hrana ostala sveža, ali ako temperatura nije ispravna, oni mogu da učine suprotno – u suštini mogu da postanu pravi inkubatori za bakterije. Prosečna temperatura u frižiderima u domaćinstvima je 5,3°C – što je malo iznad preporučenog...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.