Dr Tepavčević dala preporuku za treću dozu vakcine određenoj grupi građana

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 18:52

Dr Tepavčević dala preporuku za treću dozu vakcine određenoj grupi građana

U izjavi za medije, povodom današnje sednice Kriznog štaba, doktorka epidemiolog Darija Kisić Tepačević dala je preporuku za vakcinaciju trećom dozom vakcine protiv koronavirusa za određene grupe građana.

Prema rečima doktorke Tepavčević, treću dozu vakcine bi trebalo da prime građani koji imaju takozvana imunodeficijentna stanja i osobe koje imaju hronična oboljenja, pa im je zbog toga imuni sistem oslabljen.

U ovoj grupi nalaze se i osobe koje imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maligna oboljenja, osobe koje idu na hemodijalizu i osobe koje su prethodno imale transplantaciju određenih organa.

Takođe, pacijenti koji imaju hronična oboljenja, kao što su oboljenja jetre, pluća i bubrega trebalo bi da prime treću dozu vakcine, jer je njihov imuni sistem već oslabljen.

Dr Darija Kisić Tepačević napominje da bi ova grupa pacijenata trebalo da primi treću dozu vakcine 6 meseci nakon što su primili drugu dozu, radi jačeg imunog odgovora.

I dalje se, kaže, rade medicinska istraživanja i prati se ponašanje ovog virusa, kako bi se utvrdilo kada je, kome i u kom roku optimalno potrebna dodatna doza vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.