Krizni štab preporučio treću dozu vakcine, prioritet osobe sa hroničnim bolestima

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jul.2021, 19:51

Krizni štab preporučio treću dozu vakcine, prioritet osobe sa hroničnim bolestima

Treću dozu vakcine protiv korona virusa prvo bi trebalo da prime oni sa ugroženim zdravljem poput pacijenata na hemodijalizi kao i oni koji imaju smanjen imuni odgovor nakon vakcinacije, saopšteno je nakon današnje sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja. Nisu uvedene nove mere.

Iako je očekivalo da će nakon sednice Kriznog štaba biti uvedene nove mere, one nisu najavljene, ni pominjane, već je samo preporučeno da treću dozu vakcine prime rizični pacijenti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević apelovala je na građane da se vakcinišu i istakla da bi treću dozu prvo trebalo da prime osobe koje imaju imunodificijentna stanja, oni sa smanjenom dužinom imunog odgovora posle vakcinacije, kao i osobe koje su imale transplantaciju organa i koje su na hemodijalizi.

Kako je navela, istraživanja o trećoj dozi vakcine rade i nema konzistetnih zaključaka, osim činjenice da je potrebno vreme praćenja, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Koju vakcinu protiv kovida izabrati kao treću dozu

Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 09:41

Preporuka je Kriznog štaba da treću dozu bilo koje vakcine protiv kovida dobiju hronični pacijenti i oni čiji je imunitet već ugrožen određenim bolestima ili operacijama. V. D. direktora RFZO-a Sanja Radojević Škodrić kaže za RTS da relevantne studije pokazuju da je vakcina Sinofarma...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.