Došli smo do proizvođača koji će ispuniti sve naše zahteve, spokojniji smo

Izvor: B92, 27.Mar.2020, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Došli smo do proizvođača koji će ispuniti sve naše zahteve, spokojniji smo"

"U ovim trenucima najneophodnija je kvalitetna oprema pre svega respiratori koji mogu da spasu život obolelima. Situacija bi bila idealna kada bi respiratori bili svima dostupni za kupovinu, standardizovanog kvaliteta i cene pa da mogu da se poruče i dostave po potrebi. Naučili smo prethodnih dana da to nije baš tako. Svuda po svetu su respiratori sada neophodni", dodala je Jelena Đoković.

Ona se zajedno sa Novakom Đokovićem obratila javnosti tokom grupne "video-konferencije" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa novinarima iz Marbelje te navela da se cene respiratora kreću od 10.000 do 50.000 evra po aparatu, te da su različitog kvaliteta i proizvodnje.

"Neki su novi, neki su polovni, neki tek treba da se prave, pa ste na listi čekanja, ali često ne i na listi prioriteta. Zatim, nije samo problem ni u kupovini aparata, problem je savladati korišćenje aparata. Onda i ako dođemo do kupovine aparata - kako ih dopremiti, kada će stići, kako? Ne funkcionišu više ni letovi kao pre, dostava je odložena, a nama treba sve za juče", objasnila je ona, te dodala:

"I jako je bitno da se ne oštete aparati u dostavi. Mi smo uspeli da dođemo do proizvođača koji će ispuniti sve zahteve i sada smo malo spokojniji, ali nastavljamo da radimo".

Đokovićeva supruga je dodala i da će tim Fondacije Novak Đoković biti na raspolaganju svim kompanijama koje žele da doniraju novac.

"Tek smo na početku puta svi zajedno i biće potrebno i vremena i sredstava dok ne kažemo da smo pobedili ovog nevidljivog protivnika", rekla je ona.

Na počeku obraćanja Jelena je rekla i da se nisu sa nekim konkretnim stavom u vezi s ovom situacijom koja je zahvatila ceo svet do sada oglašavali, jer su "uzeli neko vreme da pažljivo sagledamo situaciju, kako sami, tako i sa našim timom Fondacije Novak Đoković".

"Ono što nam je postalo jasno je da će ovo biti jedan maraton, a ne brzinska trka, i dobro je da pametno i strateški rasporedimo i snagu i resurse kako bismo izgurali uspešno do kraja", rekla je Jelena Đoković, supruga našeg i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Na konferenciji je Novak Đoković objavio da će njihova fondacija donirati 1.000.000 Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.