Izvor: eKlinika.rs, 11.Apr.2024, 19:02

Deca koja provode mnogo vremena ispred ekrana manje razgovaraju sa roditeljima

Mališani koji mnogo sati dnevno provode ispred ekrana smanjuju vreme za interakciju i razgovor sa roditeljima. Korišćenje televizora i tableta kao „e-bebisiterke“ ne ostavlja vreme za igru i komunikaciju sa roditeljima ili drugim starateljima, pokazuju nova istraživanja objavljena u JAMA Pediatrics.
Do sat vremena dnevno je dovoljno da deca provode ispred ekrana Australijski tim istraživača taj fenomen naziva „tehnoferencija“ – scenario u kojem „izloženost male dece vremenu ispred ekrana ometa prilike da razgovaraju i komuniciraju u njihovom kućnom okruženju“. Trenutne smernice Američke akademije za pedijatriju za decu uzrasta od 2 do 5 godina preporučuju „ne više od jednog sata dnevno...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.