Izvor: eKlinika.rs, 31.Mar.2024, 15:30

Da li veštački zaslađivači povećavaju apetit?

Veštački zaslađivači su zamene za šećer koje imaju sladak ukus, ali ne sadrže šećer. Imaju manje kalorija od šećera, a neki su beskalorični. Zamene za šećer svrstavaju se u tri kategorije: veštački zaslađivači, šećerni alkoholi i nove vrste zaslađivača. Upotreba zaslađivača umesto šećera u hrani može da bude kontroverzna zbog oprečnih izveštaja o njihovom potencijalu da povećaju apetit.
Veštački zaslađivači umesto šećera u hrani nailaze na kontroverzu zbog oprečnih izveštaja Studija naučnika sa University of Leeds navodi da zamena šećera veštačkim i prirodnim zaslađivačima u hrani ne čini ljude gladnijim, a takođe pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi. Nasumično...

Nastavak na eKlinika.rs...






Povezane vesti

Da li vještački zaslađivači povećavaju apetit?

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Apr.2024, 15:17

Upotreba zaslađivača umjesto šećera u hrani može da bude kontroverzna zbog oprečnih izvještaja o njihovoj bezbjednosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.