Izvor: eKlinika.rs, 25.Maj.2024, 11:30

Da li surutka pomaže u snižavanju visokog krvnog pritiska

Surutka je jedan od glavnih proteina koji se nalazi u mlečnim proizvodima. Različite potencijalne zdravstvene koristi surutke poznate su u tradicionalnoj medicini od davnina. Potvrđuju ih i brojna istraživanja.
Surutka: Protein u prahu ili iz mleka, kako reaguju neke kategorije ljudi? Aktivni, sportisti rekreativci, osobe sa slabom mišićnom masom ali i one koje imaju probleme sa jetrom, koriste protein surutke i prijavljuju dobre rezultate. Protein surutke, navode stručnjaci Mayo clinic,  takođe može pomoći ljudima da brže zaleče opekotine ili hronične rane.
Neka odojčad možda bolje tolerišu hidrolizovani protein surutke od surutke iz kravljeg mleka ili formule na bazi soje, ističe Klinika Mejo. Oni...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.