Izvor: eKlinika.rs, 18.Mar.2024, 09:46

Da li radiološke procedure izazivaju karcinom: Koliko je opravdan strah od radijacije i zračenja?

Radijacija i zračenje su pojmovi koji izazivaju brojne kontraverze. Posledično i strah, često paničan. Sve to nije novijeg datuma, ali u kontekstu dostupnosti informacija koje je nemoguće kontrolisati a tiču se javnog zdravlja, polako prelazi u „opasnu zonu“ ugrožavanja ljudskih života.
Radijacija: Bauk aktuelnog vremena i razlog radiofobije Za početak ovog razgovora, sagovornik eKlinika portala dr Aleksandar Ivković, specijalista radiologije, koristi ilustrativno poređenje:
– Nekada davno, čini mi se u nekom drugom životu, obavezno je bilo da se čita jedna knjiga koja je počinjala sa „Jedan bauk kruži Evropom. To je bauk…“, ovde ću zastati. Sadašnji bauk je radijacija....

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.