Da li je u pitanju prevara? Povrće gajeno na organski način nije boljeg kvaliteta VIDEO

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je u pitanju prevara? Povrće gajeno na organski način nije boljeg kvaliteta VIDEO

Rezultati ispitivanja hemijskog sastava 11 vrsta povrća i šampinjona sa tri beogradske pijace pokazuju da je kvalitet dobar. Nije zabeležen nedozvoljen nivo olova, kadmijuma i drugih toksičnih elemenata.

Ali, na iznenađenje potrošača, paprika, brokoli, karfiol i ostale analizirane namirnice gajene u organskim uslovima nisu boljeg kvaliteta od onih proizvedenih klasičnim putem.

Kako je to moguće, da li se značaj organske hrane preuveličava ili je Srbija mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bogom dano za gajenje zdravih proizvoda?

"U organskoj proizvodnji se ne koriste sintetičke materije... Očekujemo da organski proiztvod ne sadrži nedozvoljene količine pesticida ili drugih štetnih materija, a podjednako to jeste važno i za konvencijalnu i za integralnu proizvodnju", rekaoje prof. dr Nebojša Momirović, profesor ratarstva i povrtarstva na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu.

Da li smo u zabludi pogledajte u videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.