Da li je štetno spavati u grudnjaku: Ovakav odgovor sigurno niste očekivali

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 08:01

Da li je štetno spavati u grudnjaku: Ovakav odgovor sigurno niste očekivali

Kao devojčica, svaka žena je jedva čekala da počne da nosi grudnjak.

To je verotvano bio neki znak odrastanja, što je svako dete želelo da se desi što pre. Danas, većina nas jedva čeka da dođe kući i da skine brushalter, doživi neko olakšanje.

Međutim, ima žena koje ga nose 24 časa. Tu se postavlja jedno važno pitanje, koliko je spavanje u grudnjaku dobro za nas?

Iako možda niste očekivali ovakav odgovor, ali nošenje grudnjaka tokom spavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u potpunosti stvar izbora, kažu stručnjaci. Naime, ne postoji jedno istraživanje koje tvrdi da spavanje u grudnjaku loše utiče na naše zdravlje ili na izgled grudi. Sve zavisi isključivo od nivoa udobnosti pojedinačne žene.

Na odluku da žene spavaju u grudnjaku utiče više faktora.

Veličina grudi i njihova osetljivost – žene sa bujnijim poprsjem ili osetljivim grudima bolnim na dodir često biraju mekane, ponekad i sportske grudnjake koje nose prilikom spavanja. Žene koje doje, naročito u početku, spavaju u porodiljskim grudnjacima za optimalan komfor.

Devojke s osetljivijim bradavicama više vole da spavaju u grudnjaku, jer bi materijal spavaćice ili pidžame mogao da bude previše grub za njih.

Da li nošenje grudnjaka dok spavamo sprečava opuštanje grudi?

Na žalost, odgovor je negativan. Na opušteniju kožu grudi utiču brojni faktori poput godina, broja trudnoća, indeksa telesne mase, genetike, hormonskih promena tokom trudnoće i težine samog tkiva grudi.

Ukoliko volite da spavate u brushalteru, savet je da birate sportske grudnjake koji će držati sve na mestu, a žice i bretele vas neće povređivati i biće vam udobnije. Isto tako, povedite računa i o materijalu grudnjaka te radije birajte pamučne, kako bi koža grudi mogla da diše i kako biste sprečili eventualne gljivične infekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.