Izvor: eKlinika.rs, 14.Apr.2024, 09:00

Da li čovek sme da vežba posle doživljenog srčanog udara?

Posle srčanog udara trebalo bi voditi računa o vrsti fizičke aktivnosti, podsećaju lekari. Vežbe koje ubrzavaju rad srca, na primer, predstavljaju dodatno napor za srce. Isto to može da se oseti i kada se diže teret, pliva i dugo trči. Ako ste imali srčani udar opasan po život i iskusili bol koji dolaze sa njim verovatno vam sve prethodne fizičke aktivnosti neće tako brzo pasti na pamet. Međutim, stručnjaci poručuju – možete ponovo da vežbate! U stvari, to je najbolja stvar za vaše srce.
Kako telo reaguje na napor posle srčanog udara? Za ljude koji su doživeli srčani udar postoji plan – proces vraćanja u akciju koji treba slediti. Sportski kardiolog dr Tamanna Singh i dr Erik Van Iterson, direktor za...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.