Izvor: eKlinika.rs, 30.Mar.2024, 12:31

Cvekla – razlozi zbog kojih treba redovno da jedemo ovo korenasto povrće

Cvekla, sa svojom živom bojom i zemljanim ukusom, povrće je koje pleni. Njena duboka grimizna boja daje živost svakom jelu, dok njen prepoznatljiv zemljani ukus nudi jedinstveno kulinarsko iskustvo. Bilo da je pečena, kisela ili narendana sirova, svestranost cvekle u kuhinji nema granica. Pored svoje estetske privlačnosti, cvekla se može pohvaliti mnoštvom zdravstvenih prednosti, što je čini moćnim povrćem koje zaslužuje mesto na našem tanjiru. Od svoje sposobnosti da poboljša kardiovaskularno zdravlje do visokog sadržaja hranljivih materija, cvekla je zdrava hrana koja je i ukusna i hranljiva.
Zdravstvene prednosti cvekle Ako nam je potrebna hrana koja ima malo kalorija, ali mnogo hranljivih materija,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.