Čaša hlorofila - tajna dobrog zdravlja i pozitivne energije

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2013, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaša hlorofila - tajna dobrog zdravlja i pozitivne energije

Čaša ovog napitka možda liči na zelenu vodu iz bare, ali je upravo voda od hlorofila novo čudotvorno piće jer, prema rečima naučnika, ima niz pogodnosti za zdravlje.

Hlorofil je tamnozeleni pigment koji se nalazi u biljkama i algama i daje im prepoznatljivu zelenu boju. On je bitan za proces fotosinteze, tokom kog biljke pretvaraju sunčevu svetlost u energiju koja se može koristiti. Hlorofil ima sličnu molekularnu strukturu kao i hemoglobin – supstanca koja čini krv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << crvenom i koja je odgovorna za prenos kiseonika u telu.

Zagovornici tvrde da hlorofil razređen vodom u organizmu može poboljšati efikasnost prenosa kiseonika, zbog čega će osoba imati više energije i poboljšati opšte stanje, piše "Dejli mejl".

Naučnici tvrde da je hlorofil snažan antioksidans koji može da zaštiti od karcinoma, ima antiseptičko i protivupalno dejstvo, reguliše probavu i pruža odličan izvor magnezijuma, vitamina K, vitamina C, folne kiseline, gvožđa, kalcijuma i proteina. Osim toga, hlorofil pomaže pri ostvarenju zdravog probavnog trakta, a smatra se i da je odličan u eliminisanju lošeg zadaha.

Stručnjak za zdravlje Džejms Duigan, čiji su klijenti mnoge poznate ličnosti, kune se u blagotvornost hlorofila: "Koristimo kapi hlorofila u vodi kako bismo ljude održali alkalnim. Ishrana bogata nezdravom hranom remeti pH ravnotežu u telu, čineći ga kiselijim, što može dovesti do nesanice i gojenja. Upravo su alkalne materije vrlo bitne za uspostavljanje nove ravnoteže. Takođe smo otkrili da smanjenje kiselosti smanjuje upalu i čini da se osećamo zdravijim i poletnijim", kaže Duiganova.

Hlorofil se u izobilju nalazi u zelenom, lisnatom povrću, zbog čega bi takve namirnice u što većoj meri trebalo uključiti u ishranu, ili pak nekoliko kapi hlorofila – jednu kašičicu najviše – u čašu vode dva puta dnevno i to pijuckati u redovnim intervalima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Čaša hlorofila – tajna dobrog zdravlja i pozitivne energije

Izvor: Dzungla.org, 15.Avg.2013

Čaša ovog napitka možda liči na zelenu vodu iz bare, ali je upravo voda od hlorofila novo čudotvorno piće jer, prema rečima naučnika, ima niz pogodnosti za zdravlje.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.