CDC: Neželjeni efekti treće doze fajzera slični kao kod druge

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 19:24

CDC: Neželjeni efekti treće doze fajzera slični kao kod druge

U novom, preliminarnom izveštaju američkih Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) navodi se da su osobe koje su dobile treću dozu Fajzerove vakcine protiv kovida imale uglavnom iste neželjene efekte kao nakon primanja druge doze.

CDC je uradio izveštaj na osnovu ispitivanja 306 ljudi koji su primili buster dozu Fajzerove vakcine, preneo je sajt ABC njuz.

Najčešći neželjeni efekti su malaksalost, glavobolja i bol u ruci, a simptomi traju uglavnom dan ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva.

CDC će nastaviti da prati posledice davanja treće doze i potencijalne nove neželjene efekte, ali poručuje da zasad nisu pronađene nove neočekivane pojave.

U SAD je odobreno davanje buster doze vakcine kompanija Fajzer i Biontek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.