Zdravlje

Utorak, 28.09.2021.

21:06

CDC: Neželjeni efekti treće doze fajzera slični kao kod druge

U novom, preliminarnom izveštaju američkih Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) navodi se da su osobe koje su dobile treću dozu Fajzerove vakcine protiv kovida imale uglavnom iste neželjene efekte kao nakon primanja druge doze.

Izvor: Tanjug

CDC: Neželjeni efekti treće doze fajzera slični kao kod druge
Foto: Profimedia

CDC je uradio izveštaj na osnovu ispitivanja 306 ljudi koji su primili buster dozu Fajzerove vakcine, preneo je sajt ABC njuz.

Najčešći neželjeni efekti su malaksalost, glavobolja i bol u ruci, a simptomi traju uglavnom dan ili dva.

CDC će nastaviti da prati posledice davanja treće doze i potencijalne nove neželjene efekte, ali poručuje da zasad nisu pronađene nove neočekivane pojave.

U SAD je odobreno davanje buster doze vakcine kompanija Fajzer i Biontek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: