Izvor: eKlinika.rs, 28.Mar.2024, 16:01

Bolan seks – zašto se javlja vaginalni grč i kako može da se spreči ova neprijatnost

Bolan seks, praćen nesvesnim stezanjem donjih mišića vagine prilikom pokušaja penetracije, vrsta je seksualne disfunkcije koja se zove vaginizam. Ovo stanje izaziva snažnu i često bolnu kontrakciju mišića oko ulaza u vaginu, zbog čega je penetracija bolna ili nemoguća. Vaginizam može da se javi i tokom ginekološkog pregleda, pri stavljanju tampona. Grč je potpuno van kontrole žene, nekada može da se javi i bez jasnog razloga. Često je uzrokovan anksioznim poremećajem, ali i neprijatnijim seksualnim iskustvom, porođajnom traumom.
Bitno je potražiti pomoć Bolan seks koji je posledica vaginizma u bitnoj meri utiče na kvalitet života. U nekim slučajevima moguća je dugotrajna apstinencija od seksa, ili i čak...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.