Bila je deveti mesec trudnoće kada su joj lekari rekli da ima HIV: Mislila sam da ću umreti

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 10:36

Bila je deveti mesec trudnoće kada su joj lekari rekli da ima HIV: "Mislila sam da ću umreti"

Kada je Viktorija Roskov bila deveti mesec trudnoće, test krv bio joj je HIV pozitvan.

Viktoriji, direktorki marketinga, život se preokrenuo u tren oka, a traumatične trenutke nikada neće zaboraviti.

'Bila sam sigurna da je to smrtna presuda. Ili ću morati da prekinem trudnoću trudnoću ili ću roditi dete koje je HIV pozitivno. Mislila sam da je to samo slepa ulica za nas oboje. Sećam se jecanja", objašnjavala je ona.

"Tada smo bili na prvom skeniranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trudnoće. Očekivali smo dete i bili smo toliko uzbuđeni, sve je izgledalo dobro. Ali onda su me zamolili da pričekam iza. Konsultant me odvukao u drugu sobu. Posetila me je i rekla da su utvrdili da su mi trombociti vrlo niski i da je razlog to što imam HIV", objašnjavala je ona.

"Pitali su me da li mogu da kažu mom mužu, a ja sam rekla 'Da, odmah ga dovedite. Recite mu tačno ono što ste upravo rekli meni.'

Prvo što je uradio bilo je da me je uhvati za ruku i rekao: 'Volim te. Zajedno smo u ovome.' Ali oboje smo bili potpuno šokirani", govorila je.

Iznenađujuće, ona je rodila zdravo dete, koje je HIV negativno, a njen suprug Bred, 30, i dalje je negativan.

Njihov sin Harison je negativan zahvaljujući antiretrovirusnim lekovima koje je Viktorija uzimala tokom trudnoće.

Danas njen savršen ten, svetle oči i besprekorno negovana kestenjasta kosa ne pokazuju znakove virusa koji bi, ako se ne leči, napredovao do side i pokazao se, prema njenim rečima, '100 posto smrtonosnim'.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.