Besplatni preventivni pregledi do 18. avgusta – „Kućica zdravlja” nastavlja sa radom

Izvor: eKlinika.rs, 04.Avg.2023, 12:18

Besplatni preventivni pregledi do 18. avgusta – „Kućica zdravlja” nastavlja sa radom

Besplatni preventivni pregledi u okviru projekta „Kućica zdravlja“ biće zbog velikog interesovanja građana produženi do 18. avgusta. Na preglede na platou pored Kalenić pijace mogu da dođu svi građani Srbije bez prethodnog zakazivanja, uputa i zdravstvene knjižice.
Mobilna ambulanta „Kućica zdravlja“ je svojevrsna mobilna ambulanta, koja će produžiti rad, pa će umesto do 3. avgusta, kako je prvobitno
planirano, svi građani moći da obave besplatne preventivne >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << preglede do petka, 18. avgusta.
Kao i do sada, građani će imati priliku da potpuno besplatno i bez zakazivanja, provere svoje i zdravlje svoje dece svakoga dana u terminu od 08 do 15 časova.
Besplatni preventivni pregledi na Vračaru – Zbog velikog odziva i interesovanja, Gradska opština Vračar kao lokalna samouprava koja brine o svojim sugrađanima, nastavlja sa realizacijom projekta „Kućica zdravlja“. Cilj nam je da zdravstvena usluga bude dostupna svakom građaninu podjednako. U svojevrsnoj mobilnoj ambulanti, na najprometnijem mestu na Vračaru, na platou kod Kalenić pijace, medicinski timovi svakodnevno obavljaju različite vrste pregleda bez zakazivanja, uputa i zdravstvene knjižice. Svakodnevno razgovaram sa svojim sugrađanima, te smo stoga podržali njihovu inicijativu da se u okviru pregleda koji obuhvataju prevenciju dece i omladine „Family day“, pored pregleda fizijatra i stomatologa, obavlja i specijalistički pregled pedijatra – izjavio je predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković.
Dr Nedeljković je pozivao sve građane da budu odgovorni prema svom zdravlju, posete „Kućicu zdravlja“ i tako naprave korak napred ka zdravijem i kvalitetnijem životu.
„Kućica zdravlja” Foto: prtsc. Tanjug.rs

Nedelja porodični dan Projekat je zamišljen tako da je svaki dan posvećen različitom tipu pregleda, a jedino će se nedeljom, na dan posvećen porodicama sa decom, timu se priključuje i pedijatar koji će davati savete oko fizičkog i emotivnog razvoja deteta, dojenja, obavezne i preporučene imunizacije, nege, ishrane i pravilnog sna deteta.
Ponedeljak ostaje rezervisan za sve koji imaju ili sumnjaju na kardiovaskularne probleme, utorak je posvećen ženskom zdravlju, sreda prevenciji jedne od najčešćih bolesti građana Srbije – dijabetesu, četvrtak je posvećen penzionerima i petak oku i očnim bolestima. Prvi dan vikenda rezervisan je ponovo za najstarije sugrađane, penzionere.
„Kućica zdravlja“otvorena je za sve državljane Republike Srbije na platou kod Viške ulice pored Kalenić pijace, od 20. jula do 18. avgusta.
Članak Besplatni preventivni pregledi do 18. avgusta – „Kućica zdravlja” nastavlja sa radom se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.