Izvor: eKlinika.rs, 31.Mar.2024, 09:03

Ako za vežbanje imate vremena samo vikendom, evo koliko ono treba da traje

Vežbanje tokom vikenda moglo bi biti jednako dobro kao i redovno vežbanje tokom cele nedelje, navodi se u novoj studiji. Na osnovu svojih nalaza, istraživači navode da bi ukupna preporučena količina fizičke aktivnosti mogla da se ostvari tokom jednog ili dva dana umesto da se rasporedi tokom cele nedelje.
Zaključci nove studije o metodama vežbanja U novom istraživanju navodi se da ljudi koji se vežbaju tokom vikenda imaju nivoe telesne masti koji podsećaju na one koji idu u teretanu tokom cele nedelje, sve dok vežbaju najmanje 150 minuta.
Studija, objavljena u istraživačkom časopisu Obesity, bavila se abdominalnim mastima i ukupnim telesnim mastima. Kineski istraživači koristili su...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.