Izvor: eKlinika.rs, 22.Mar.2025, 08:30

Ako jogurt jedemo svaki dan kakav to uticaj ima na naš organizam

Jogurt je popularan mlečni proizvod napravljen fermentacijom mleka u bakterijskoj jogurt kulturi. Bakterije fermentišu laktozu (prirodni šećer u mleku) i proizvode mlečnu kiselinu. Ovo dovodi do zgrušavanja proteina u mleku i rezultira kiselkastim ukusom i teksturom jogurta. Jogurt se može napraviti od različitih vrsta mleka. Obezbeđuje kalcijum i proteine, može poboljšati zdrave probiotske crevne bakterije i ima mnogo zdravstvenih prednosti.
Jogurt poboljšava varenje Jogurt je poznat po svojim zdravstvenim prednostima za varenje zbog bakterijskih kultura koje sadrži. Mnoge vrste jogurta sadrže probiotike, korisne bakterije koje poboljšavaju zdravlje creva.
Osobe sa sindromom iritabilnog...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.