Abortus je zakonom zabranjen: Nelegalno naručivanje tableta tri puta veće

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 09:47

Abortus je zakonom zabranjen: Nelegalno naručivanje tableta tri puta veće

Na Malti je abortus zabranjen u svim slučajevima, piše britanski Gardijan i donosi priču o ženi koja nije uspela da izvrši pobačaj tabletama koje je poručila onlajn.

Kada je otišla u bolnicu, nije smela da kaže da je uzela tablete, jer je u toj državi abortus zabranjen u svim slučajevima i predstavlja tabu temu. Pošto abortus pomoću pilula nije uspeo, žena je bila prinuđena da otputuje u London.

Da se to desilo mesec dana kasnije, zbog koronavirusa ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bi mogla da napusti Maltu. Na Malti je naručivanje tableta putem interneta trenutno jedini način prekida trudnoće, ali i to je krivično delo.

Gardijan navodi da je broj porudžbina te pilule povećan tri puta od pandemije koronavirusa, pošto žene, zbog zatvorenih granica, ne mogu da putuju da bi u inostranstvu obavile abortus.

Zakon o zabrani abortusa na Malti datira iz britanskog kolonijalnog perioda. Prema krivičnom zakonu, svako ko traži pomoć ili pomaže u abortusu može biti osuđen na zatvorsku kaznu do tri godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Abortus zakonom zabranjen na Malti, nelegalno naručivanje tableta tri puta veće

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2020, 07:32

Na Malti je abortus zabranjen u svim slučajevima, piše britanski Gardijan i donosi priču o ženi koja nije uspela da izvrši pobačaj tabletama koje je poručila onlajn...Kada je otišla u bolnicu, nije smela da kaže da je uzela tablete, jer je u toj državi abortus zabranjen u svim slučajevima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.