Izvor: eKlinika.rs, 20.Mar.2024, 12:00

10 namirnica koje mogu da pomognu u spuštanju visokog krvnog pritiska

Visok, a češće nizak krvni pritisak može da ugrozi zdravlje, a svako često variranje može biti prediktor i drugih uvezanih bolesti. Mnogi ljudi ne mogu da ga drže u granicama bez terapije, a dokazano je da na smanjenje rizika od hronične hipertenzije kao i od komplikacija umnogome utiče hrana koju unosimo.
Kako jabuke utiču na visok krvni pritisak Među namirnicama koje preporučuju i nutricionisti i lekari koji će vam, ako je potrebno, propisati terapiju, neke prednjače.
Stara izreka kaže: „Jedna jabuka na dan i doktor nije potreban“. To je naravno samo delimično tačno, ali jabuke zaista mogu značajno da pomognu u regulaciji krvnog pritiska. Pretpostavlja se da je razlog to što su jabuke odličan...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.