Apelacioni sud ukinuo presudu Peroviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apelacioni sud ukinuo presudu Peroviću

NOVI SAD -

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu profesoru Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Milenku Peroviću, optuženom za mobing i diskriminaciju asistenta Slobodana Sadžakova.

U presudi, u koju je agencija Beta imala uvid, navodi se da je Apelacioni sud usvojio Perovićevu žalbu i uputio predmet Osnovnom sudu na ponovno suđenje.

Perović je nepravosnažno osuđen za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mobing i diskriminaciju i bio dužan da Sadžakovu plati 350.000 dinara i pokrije sudske troškove u iznosu od 120.000 dinara.

Po presudi, Perović je, kao tadašnji šef Odseka za filozofiju, Sadžakovu onemogućio da napreduje sa pozicije asistenta, opstruisao mu je naučni rad i sprečio ga da brani doktorsku disertaciju.

Perović je nakon prvostepene presude ocenio da je reč o "političkom progonu" protiv njega.

"Ovo je suđenje čoveku koji je bio predsednik Komisije za standardizaciju crnogorskog jezika i koji je predsednik Crnogorskog nacionalnog saveta u Srbiji. Ovo je suđenje crnogorskom jeziku", rekao je tada Perović.

Dodao je da u Srbiji "nikada nije bilo lako biti Crnogorac, ali postaje sve teže i teže".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorcu ukinuta presuda za mobing asistenta

Izvor: Mondo, 04.Nov.2011

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu profesoru Filozofskog fakulteta u tom gradu Milenku Peroviću, optuženom za mobing i diskriminaciju asistenta Slobodana Sadžakova.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.