Šalterska službenica podnela prijavu za mobing jer je morala da bude ljubazna

Izvor: Njuz.net, 23.Jan.2011, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šalterska službenica podnela prijavu za mobing jer je morala da bude ljubazna

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBorba za ljudsko dostojanstvo šalterskog osoblja

VRŠAC, 23. januar 2011, (Njuz) – Sandra Stojković (36), šalterska službenica iz Vršca, podnela je prijavu Opštinskom sudu u Vršcu protiv države Srbije i trojice svojih kolega zbog višemesečnog maltretiranja i brojnih pritisaka čiji je cilj bio da je nateraju na ljubazno ophođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << prema klijentima.
 
Sandra Stojković kao šalterska službenica radi već 14 godina i u Vršcu je poznata kao vrlo oštra i beskompromisna „šalteruša“. Početkom ove godine ona je, međutim, bila prinuđena da podnese prijavu zbog psihičkog maltretiranja od strane trojice kolega koje traje već nekoliko meseci unazad, a kulminiralo je pred kraj godine, kada joj je šef i otvoreno naredio da mora da bude ljubazna u komunikaciji sa klijentima.
- Šef je poslao naredbu u plavoj koverti, sličnoj onim sudskim kovertama. Znala sam da nije ništa dobro, ali ono što je pisalo u naredbi potpuno me je šokiralo i porazilo. Od mene je zahtevano da budem ljubazna prema strankama, da više ne psujem, da im ne bacam dokumenta, da budem nasmejana, uslužna i da što manje pričam sa koleginicama. Od mene su tražili da činim sve ono što se kosi sa prirodom mog posla – rekla je u izjavi za Njuz Sandra Stojković i naglasila da nema nameru da se menja, makar je to koštalo i otkaza.
- Podnela sam prijavu za mobing i neću stati čak ni ako budem morala svoja prava da isterujem u Strazburu. Takođe apelujem na Sindikat šalterskih službenika Srbije (SŠSS), koji čine časni ljudi koji posvećeno rade svoj posao, a izloženi su sličnim pretnjama, da dignu svoj glas i slede moj primer. Jedino tako možemo da sačuvamo pravo da svoj posao radimo onako kako obučeni i kako se on već decenijama obavlja  - zaključuje gospođa Stojković.
Prema poslednjim informacijama, gospođu Stojković je podržao SŠSS, koji je najavio da će tokom čitave naredne između 14 i 15 časova njegovi članovi u znak protesta biti “baš neljubazni” prema klijentima.
Nenad Milosavljević
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.